arrangementen

Een arrangement is uitgeschreven muziek (noten, akkoordsymbolen en/of tabs) voor muzikanten van een groep. Dit schept duidelijkheid – voor een dirigent of voor de muzikanten zelf – over wanneer ze moeten inzetten en wat ze moeten spelen.

Haldor schrijft al ruim 10 jaar arrangementen voor verschillende bands, koren en orkesten. Denk hierbij bijvooorbeeld aan:

  • blazersarrangementen voor bands (voor o.a. Capital S en de Phoenix Funk Foundation)
  • leadsheets voor bands (zoals popband Blackbird en jazzband LaCassette)
  • orkestarrangementen voor musicals
  • arrangementen voor koren
  • transcripties voor gitaarsolo’s, basloopjes etc.

“Als ik op zoek ben naar een goed arrangement voor mijn koren, klop ik altijd bij Haldor aan. Hij weet arrangementen op maat te maken die perfect aansluiten bij het niveau en de bezetting van mijn koren.”Kim Nijs – koordirigente

Bij het maken van een arrangement wordt gekeken naar de individuele kwaliteiten van de muzikanten en de samenstelling van een band, orkest of koor. Er kan overlegd worden over het detailniveau en over de wensen van de groep. Afhankelijk van de wensen van een opdrachtgever kan bijvoorbeeld meezing-/speeltrack meegeleverd worden, een (begeleidende) pianopartij voor koormuziek in noten worden uitgeschreven, of bepaalde partijen worden samengevoegd. Hieronder een aantal voorbeelden. Nota bene: dit zijn de full scores, uiteraard worden losse partijen ook geleverd.

flashspaansesabotage

Interesse in een arrangement voor je band, koor of ensemble? Neem contact op via info@haldordoekes.nl of 06 – 241 857 86. Tarieven in overleg.