bandcoaching

Je kent het wel: je speelt in een band en het gaat best lekker. Maar toch heb je het idee dat er dingen beter kunnen. Dat kan je bijvoorbeeld merken wanneer (in sommige nummers):

  • akkoorden niet helemaal lijken te kloppen
  • de groove een beetje rommelig of vlak klinkt
  • de blazers een beetje vals of saai klinken, of niet weten wat ze moeten spelen

Coaching voor de sound van je band
Haldor werkt al jaren met soul-, funk- en/of popbands. Hij coacht ze op een opbouwende en enthousiaste manier door dit soort problemen aan te pakken. Vaak zijn een paar eenvoudige tips voldoende om al heel veel winst te boeken in de sound van je band. Zelfs als je nog niet zo heel goed kan spelen, kan je nog steeds als band goed klinken. Het idee is dat Haldor zo veel mogelijk tips geeft waar je ook voor andere nummers wat aan hebt.

Haldor zet de puntjes op de i bij een repetitie van 12-koppige soulformatie Capital S.

Haldor zet de puntjes op de i bij een repetitie van 12-koppige soulformatie Capital S.

Lastige nummers en medleys
Een bandcoach kan ook helpen bij het instuderen van lastigere nummers of passages. Ook kan Haldor helpen en adviseren bij het in elkaar zetten van medleys en de overgangen van nummers in medleys. Een band kan vaak als groep veel meer en ingewikkeldere dingen spelen dan de leden van een band denken. Haldor is door zijn jarenlange band(coach)ervaring goed in staat een inschatting te maken wat er wel en niet haalbaar is, door ieders individuele kwaliteiten zo optimaal mogelijk te benutten. Eventueel kunnen om dit te ondersteunen arrangementen gemaakt worden voor de blazerssectie of voor de complete band. Het resultaat is vaak verbluffend!

Voorbeeld uit de praktijk: Capital S

Al sinds 2011 is Haldor vaste bandcoach van Delftse soulband Capital S. Wekelijk begeleidt hij de repetities waarin gefocust wordt op het perfectioneren van de sound, het instuderen van nieuwe nummers of verbeteren van nummers die reeds in het repertoire zitten. Denk hierbij aan:

  • de meerstemmigheid van de drie zangers mooi krijgen
  • de blazerssectie strak laten spelen, werken aan voicings
  • de opbouw van een nummer bij drum, bas, gitaar & piano logisch maken

“De kwaliteit van Haldor als bandcoach vindt zijn oorsprong in Haldors weergaloze enthousiasme. Dit zorgt er voor dat wij als band gestimuleerd worden het nummer zo goed en strak mogelijk te spelen. Dit zou nooit gaan zonder alle tips en tricks die Haldor ons toewerpt.” – Bas Rosenboom – tenorsaxofonist van Capital S

Interesse in een (proef)bandcoachingssessie? Neem contact op via info@haldordoekes.nl of 06 – 241 857 86. Tarieven in overleg.